Home / Pelletkachels en het belang van goed onderhoud

 

Met een Nordic Fire pelletkachel geniet u van de optimale warmte en het comfort van een snel en lekker verwarmd huis. Uiteraard wilt u hier zo lang mogelijk van kunnen genieten en daarom is het zo belangrijk om regelmatig onderhoud te laten verrichten. Hiermee voorkomt u defecten en storingen en kunt u zelf besparen op de kosten door een efficiënte werking van uw pelletkachel!

 

install2

 

Waarom is goed onderhoud zo belangrijk?

Een pelletkachel bestaat uit diverse bewegende onderdelen. Om elk van deze onderdelen in een optimale conditie te houden is het belangrijk om regulier onderhoud uit te voeren. Tijdens dit onderhoud controleert de installateur de kwaliteit van de verschillende onderdelen maar bijvoorbeeld ook de werking van de pelletkachel. Is deze sterk vervuild? Dan zal men extra letten of de instellingen van de pelletkachel juist zijn. Het kan zelfs zijn dat door een verkeerde verbranding het rendement sterk is gedaald! Door het juiste onderhoud kunnen eventuele mankementen vroegtijdig worden verholpen en profiteert u van een efficiënt werkende Nordic Fire pelletkachel.

Verleng de levensduur van uw pelletkachel

Met regelmatig onderhoud voorkomt u niet alleen storingen en defecten, u verlengt er ook de levensduur van uw pelletkachel mee! Zo zullen er minder onderdelen vervangen hoeven te worden en kan uw pelletkachel nog jaren mee. Daarnaast kunt u bij regelmatig, jaarlijks onderhoud gebruik maken van de 5-jaars garantie regeling.  Uw dealer kan u hierover uitgebreid informeren.