Home / De nieuwe Nordic Fire innovaties

 De nieuwe Nordic Fire innovaties - houtkachel pelletkachel Een Nordic Fire pelletkachel is de stilste in zijn soort. Dankzij de traploze pellet-toevoer-motor in combinatie met een vol-verchroomde vijzel hoort u deze niet meer, wat bij standaard pelletkachels wel het geval is.  Daarnaast is de naar wens in te stellen ventilator volledig uit te schakelen of beschikt deze over een relaxfunctie, waardoor de pelletkachel erg stil wordt.  
 Mooier_vuur_transparant  Dankzij de nieuwe, gepatenteerde verbrandingstechniek, waarbij de luchttoevoer boven het vuur uitkomt, ontstaat er een veel mooier en rustiger vuurbeeld. Daarnaast zijn de vlammen ook nog eens groter. De Nordic Fire pelletkachels beschikken niet voor niets over het mooiste vlammeneffect. Bekijk hier de video  
WIFI_transparant Er zijn nog steeds pelletkachels zonder WIFI, of pelletkachels waarvoor men teveel moet bijbetalen voor de WIFI-optie. Bij Nordic Fire is WIFI standaard! Naast de uitgebreide afstandbediening zijn de nieuwe pelletkachels vanaf elke plek via uw telefoon of tablet te bedienen. Standaard!  
Ilvar7_web
 Volledigereiniging_symbool_transparant De nieuwe Nordic Fire pelletkachels zijn voorzien van een nieuwe vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch voordat de kachel wordt  ingeschakeld. Hierdoor worden de rest-assen afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd. Bovendien kunt u tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade toe hoeven legen.  
 Quickstart_transparant Bij een standaard pelletkachel kan het tot wel 15 minuten duren voordat deze start. Daarbij komt ook veel rook vrij. Een Nordic Fire pelletkachel is uitgevoerd met een kwarts ontsteker (gloeispiraal). Deze ontsteker is binnen 10 seconden opgewarmd en wordt vele malen heter. Daardoor zal de kachel veel sneller starten en ontstaat er bijna geen rook. Bovendien wordt er stroom bespaard doordat de opstarttijd veel korter is.  
Continu_vijzel_transparant Het geluid van een start- en stoppende vijzelmotor kan tot irritaties leiden. Om het geluid volledig weg te kunnen nemen, wordt er gebruik gemaakt van een doordraaiende vijzelmotor. Deze vijzelmotor is volledig stil dankzij het feit dat deze op verschillende snelheden kan draaien zonder te hoeven starten of stoppen.  
 Autopilot_transparant Met het Auto Pilot System kunt u langer kunt verwarmen met een vulling met pellets.
Bij een standaard pelletkachel zal de rookgas temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteentrek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto Pilot System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellettoevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van pellets.
 
Ventilatoronoff_transparant Geheel naar wens, kan men de ruimte-ventilator instellen in verschillende standen, waardoor de warmte sneller verspreid kan worden in de ruimte. Het is echter ook mogelijk de ventilator volledig uit te schakelen. De Nordic Fire pelletkachel is hierdoor de stilste in zijn soort. De pelletkachels Torsby en Viktor beschikken over een relax-functie. Dat houdt in dat de ventilator onafhankelijk van het vermogen lager ingesteld kan worden, maar niet geheel uitgeschakeld kan worden.  
 Langere_levensduur_transparant Een Nordic Fire pelletkachel heeft een langere levensduur, dankzij de hoogwaardige materialen waaruit de kachel is opgebouwd. De kachel bestaat uit gietijzer en zwaar staal. De branderruimte is bekleed met het sterkste vermiculite. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte naar de electronische onderdelen kan doorstralen. Daarnaast is de pellet-toevoer-vijzel verchroomd wat leidt tot minder slijtage en minder geluid.  
 5jaargarantie_transparant  Nordic Fire heeft dankzij de hoogwaardige toegepaste materialen een garantie van maar liefst 5 jaar op alle onderdelen van de pelletkachel. In combinatie met een onderhoudsovereenkomst hebt u daardoor de zekerheid dat uw kachel altijd perfect wordt onderhouden, dat ten goede komt aan de levensduur van de kachel. Bekijk hier onze voorwaarden