Home / Laatste nieuws

23
Jul
2020

Handige informatie voordat u een cv kachel aanschaft

Nordic Fire heeft een handig boekje samengesteld met veel informatie over een CV hout- of pelletkachel. Bent u op zoek naar een CV kachel dan is deze informatie onmisbaar. Klik hier voor de informatie

manutenzione-stufa-pellet-777x437
23
Jul
2020

Nordic Fire pelletkachels en het belang van goed onderhoud

Met een Nordic Fire pelletkachel geniet u van de optimale warmte en het comfort van een snel en lekker verwarmd huis. Uiteraard wilt u hier zo lang mogelijk van kunnen genieten en daarom is het zo belangrijk om regelmatig onderhoud te laten verrichten. Hiermee voorkomt u defecten en storingen en kunt u zelf besparen op de kosten door een efficiënte werking van uw pelletkachel!

Waarom is goed onderhoud zo belangrijk?

Een pelletkachel bestaat uit diverse bewegende onderdelen. Om elk van deze onderdelen in een optimale conditie te houden is het belangrijk om regulier onderhoud uit te voeren. Tijdens dit onderhoud controleert de installateur de kwaliteit van de verschillende onderdelen maar bijvoorbeeld ook de werking van de pelletkachel. Is deze sterk vervuild? Dan zal men extra letten of de instellingen van de pelletkachel juist zijn. Het kan zelfs zijn dat door een verkeerde verbranding het rendement sterk is gedaald! Door het juiste onderhoud kunnen eventuele mankementen vroegtijdig worden verholpen en profiteert u van een efficiënt werkende Nordic Fire pelletkachel.

Verleng de levensduur van uw pelletkachel

Met regelmatig onderhoud voorkomt u niet alleen storingen en defecten, u verlengt er ook de levensduur van uw pelletkachel mee! Zo zullen er minder onderdelen vervangen hoeven te worden en kan uw pelletkachel nog jaren mee. Daarnaast kunt u bij regelmatig, jaarlijks onderhoud gebruik maken van de 5-jaars garantie regeling.  Uw dealer kan u hierover uitgebreid informeren.

 

15
Jun
2020

Handige informatie voordat u een cv kachel aanschaft

Nordic Fire heeft een handig boekje samengesteld met veel informatie over een CV hout- of pelletkachel. Bent u op zoek naar een CV kachel dan is deze informatie onmisbaar. Klik hier voor de informatie

bbq(4)
15
Jun
2020

Volledig verzorgd barbecue pakket inclusief afwas!

Schaft u voor 15 juli een nieuwe kachel aan?
Dan ontvangt u van uw Nordic Fire dealer een volledig verzorgd barbecue pakket!

 

Gedurende de zomermaanden (t/m 15 juli) ontvangt u bij uw aankoop van een Nordic Fire hout- of pelletkachel een geheel verzorgd barbecue pakket naar keuze geheel gratis!

En daarbij heeft u ook nog de keuze uit verschillende menu’s, is de barbecue compleet met heerlijke bijgerechten en wordt het bestek en barbecue meegeleverd! Én naderhand wordt alles op afspraak weer bij u afgehaald.

slide_3__deluxe_bbq_menu   slide_5__vis_bbq_menu   slide_zomer_bbq

Standaard inbegrepen in het barbecue pakket:

Komkommersalade in roomsaus, Pasta salade, Amsterdamse Ui salade, Huzarensalade, Duitse Kartoffelsalade én vers fruit. Het geheel wordt natuurlijk geleverd met diverse sauzen, waaronder coctailsauzen, pindasaus en kruidencrème.

Het pakket ontvangt u na aanschaf bij de dealer. U ontvangt dan een Voucher met unieke code. Deze kunt u naar wens activeren, waarbij de barbecue op de door u gewenste dag bij u thuis wordt geleverd.

10
Feb
2020

Handige informatie voordat u een CV kachel aanschaft

Nordic Fire heeft een handig boekje samengesteld met veel informatie over een CV hout- of pelletkachel. Bent u op zoek naar een CV kachel dan is deze informatie onmisbaar. Klik hier voor de informatie

Fijnstofuitstoot_per_soort_auto_en_kachels_Facebook
10
Feb
2020

Hoe zit het nu werkelijk met de fijnstof uitstoot?

Fijnstof wat is dat eigenlijk?

Fijnstof is een verzamelnaam voor heel kleine deeltjes in de lucht. De deeltjes kun je met het blote oog niet zien en je merkt het niet altijd terwijl het er wel kan zijn.

Fijnstofuitstoot bij auto’s komt voor een deel uit de uitlaat, bijvoorbeeld roetdeeltjes. Tegenwoordig worden vrijwel alle nieuwe auto’s uitgerust met een filter om fijnstof-uitstoot te verminderen. Daarnaast ontstaat fijnstof ook door slijtage van banden en remmen. Ook een elektrische auto stoot daarom fijnstof uit.

Elk verbrandingstoestel van oude openhaard tot moderne pelletkachel stoot fijnstof uit. Net als bij electrische auto’s is dat bij de moderne variant (pelletkachel en Ecodesign houtkachel) veel minder. In de volksmond wordt een pelletkachel of Ecodesign houtkachel ook wel een “Open haard” genoemd. Echter de verschillen zijn groot. Net als het verschil tussen een oldtimer of electrische auto. Om een eerlijke vergelijking te maken is het belangrijk de verschillende nuances goed te onderscheiden.

 

Fijnstofuitstoot_per_soort_auto_en_kachels_zonderwaardes

 

Waar bevindt zich de meeste fijnstof?

Uit een nieuwe studie naar de luchtkwaliteit in Europese steden blijkt dat wonen in een grote Europese stad dezelfde impact op de gezondheid heeft als het roken van gemiddeld 183 sigaretten per jaar. Het autoverkeer wordt als een van de belangrijkste oorzaken genoemd. Huishoudens dragen hier ook in bij, echter voor een klein gedeelte. De meeste fijnstof bevindt zich rond autosnelwegen en gebieden waar zich veel verkeer bevindt.

Deze informatie is gebaseerd of diverse bronnen. U kunt ze hier nalezen:
https://www.milieucentraal.nl/duurzaam-vervoer/elektrische-auto/
https://www.wikiwand.com/nl/Fijnstof
https://www.ad.nl/auto/wonen-in-amsterdam-is-even-ongezond-als-183-sigaretten-per-jaar-roken~a56711ce/
 

16
Dec
2019

Handige informatie voordat u een CV kachel aanschaft

Nordic Fire heeft een handig boekje samengesteld met veel informatie over een CV hout- of pelletkachel. Bent u op zoek naar een CV kachel dan is deze informatie onmisbaar. Klik hier voor de informatie

28
Nov
2019

Pelletkachel Nordic Fire is zuinig

Wist u dat een Nordic Fire pelletkachel veel zuiniger is dan een standaard pelletkachel? 

Bij een standaard pelletkachel zal de rookgastemperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteentrek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto Pilot System van Nordic Fire wordt de pellettoevoer en verbrandingssnelheid automatisch aangepast, waardoor het rendement optimaal blijft en u sterk bespaart op het verbruik van pellets.

Bekijk hier de een video met uitleg over de voordelen van een Nordic Fire pelletkachel

 

19
Okt
2019

WIFI inregelen op uw pelletkachel

De Nordic Fire kachel is te bedienen via een WIF-app. Om het u eenvoudig te maken, hebben we de handleidingen en de apps in één overzicht gezet.

Meer informatie

pellet_tbvfacebook
08
Okt
2019

Pellets en duurzaamheid

De keuze voor duurzame pellets

Verwarmen met een pelletkachel en dus houtpellets kan veel duurzamer zijn dan verwarmen met gas of hout. Een belangrijke voorwaarde is echter dat gestookt wordt met pellets die een PEFC- of FSC-keurmerk hebben. Hout met dit keurmerk komt namelijk uit duurzaam beheerd bos.

Mede dankzij deze duurzame keurmerken blijven Europese bossen in stand. Sterker nog: het bosoppervlakte in Europa stijgt nog steeds¹. Door te stoken met pellets met het PEFC-keurmerk dragen we samen bij aan het duurzame karakter van een pelletkachel. Wanneer u een pelletkachel koopt, zorg er dan voor dat u stookt met lokaal geproduceerde pellets (PEFC gecertificeerd), die voldoen aan ENplusA1 en DINplus normen.

Kleinschalige verwarming
Door gebruik te maken van pellets met een PEFC-keurmerk²  weet u zeker dat u stookt met pellets gewonnen uit duurzaam beheerd bos. Zolang dit hout voor het stoken van pelletkachels gebruikt wordt, kun je spreken van duurzaam stoken. Het is niet voor niets dat de Nederlandse overheid subsidie geeft op een pelletkachels om het gebruik van duurzame energie te vergroten.
Daarnaast zien we een tendens dat grote elektriciteitscentrales worden bijgestookt met hout pellets. Op zich niks mis mee, zolang deze maar worden gestookt met hout uit duurzaam beheerde bossen. En daar gaat het soms mis.

https://depi.de/assets/80fad93b-ff79-4f31-b07f-9cd986643c0c In Duitsland bevinden zich veel duurzaam beheerde bossen. Vandaar dat het hoeveelheid bos nog steeds sterk toeneemt.

In 2018 werd er 98,5 miljoen m³ gekapt en groeide het bos met meer dan 121,6 miljoen m³ per jaar.

In tegenstelling tot de rest van Europa neemt in Nederland de hoeveelheid bos af vanwege de aanleg van wegen en industrie.


Daadwerkelijke CO2 uitstoot in vergelijking met andere brandstoffen.
Om de uitstoot van CO2 goed te kunnen vergelijken moet men ook de uitstoot meenemen welke ontstaat bij het produceren  of transporteren van de pellets. Pellets worden gemaakt van zaagsel. Dit wordt gereinigd, gedroogd en vervolgens geperst. Na de productie worden pellets opgezakt in zakken van 15 kg of in bulk middels bigbags van meestal 1000 kg.
  Toon Grafiek

Waar worden pellets van gemaakt?

Boom_gebruik_voorhout_en_pellets

Pellets worden gemaakt van zaagsel. In principe kan men van alle soorten zaagsel pellets maken. Echter bij gekeurde EN+a1 pellets wordt er alleen gebruik gemaakt van schoon en droog zaagsel van vurenhout en niet van bijvoorbeeld de schors van de boom.
Echter in de meeste gevallen zijn de pellets van rest zaagsel geproduceerd dat overblijft nadat de boom verwerkt is voor het maken van diverse producten.

Wilt u pellets bestellen met het duurzame PEFC keurmerk? Kijk hieronder voor een overzicht

https://www.openhaardhout-gigant.nl/media/catalog/product/cache/1/image/448x349/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/v/i/vitaholz-pellets-plus.jpg   https://www.questillon.be/29-large_default/olimp-pellets-pallet-van-975-kg.jpg   Afbeeldingsresultaat voor westerwalder pellets   Afbeeldingsresultaat voor pefc pellets badger Flame_pellets
Vitaholz   Olimp   Westerwalder   Badger Flame pellets

 

1) bron: Waldbericht
2) bron: PEFC

 

 

 

03
Okt
2018

WIFI inregelen op uw pelletkachel

Nordic Fire heeft de informatie over het inregelen van de WIFI voor uw pelletkachel samengevat op één overzichtelijke pagina. Kijk hier voor meer informatie zodat u zelf uw pelletkachel kunt instellen.

Meer informatie

19
Jul
2018

5 jarige garantie regeling pelletkachels

Nordic Fire heeft de garantie regeling voor pelletkachels verder uitgebreid. Dit houdt in dat ipv 2 jaar de garantie verlengd is naar 5 jaar, in combinatie met een onderhoudscontract. U kunt deze nieuwe garantie regeling hier nalezen…