Home / Assortiment / Tunnel

De Tunnel doorkijkhaard biedt u een prachtige mogelijkheid om als scheiding tussen 2 ruimtes in te bouwen. Beiden zijden kunnen naar wens worden uitgevoerd met een lift- of draaideur. Deze CV-inbouwhaard is het allernieuwste op het gebied van CV houtkachels en biedt vele voordelen en zeer zuinige verbrandingen.

De Tunnel 80 is zodanig ontwikkeld dat er zoveel mogelijk warmte naar het CV systeem wordt afgegeven. Hierdoor zal de kamer daar waar de haard wordt geplaatst nooit al veel te warm worden, terwijl de rest van de woning nog koud is. De warmtespreiding is daardoor optimaal. De Tunnel is standaard uitgevoerd met een dubbel ruit, hierdoor wordt de directe warmte afgifte in de ruimte zelf verminderd.

Nordic Fire beschikt over alle toebehoren om uw CV haard op juiste wijze èn veilig aan te sluiten. Ook de combinatie met zonnecollectoren is goed mogelijk.
 
 
Technische gegevens:
     CV-inbouwhaard Tunnel 10
Totale vermogensbereik (min/max) 5-20kW
Nominaal vermogen CV 6,6 kW
Nominaal vermogen naar woonkamer 4,4 kW
Rookgasafvoer boven
Doorsnede rookgasafvoer ø 200 mm
Externe luchttoevoer ø 120 mm
Rendement 84 %
Houtverbruik per uur 3,14 Kg/h
Maatvoering H x B x D 1416x1020x548mm
Gewicht 253 kg
Ruitenreinigingssysteem Ja
Max. lengte houtblokken 50 cm
Veiligheidskoelspiraal Ja
  * Maatvoering verschilt per uitvoering  

De CE norm welke van toepassing is in Nederland stelt slechts beperkte eisen aan de uitstoot en rendement van houtkachels. Wij van Nordic Fire vinden dat in deze tijd van milieubewustheid niet meer gepast. De Nordic Fire CV haarden voldoen daarom aan de nieuwe, veel strengere Europese normen waaronder de Duitse DIN norm, Oostenrijkse Ö-norm en de Noorse Sintef norm. Deze normen vereisen niet alleen een hoog rendement maar stellen ook hoge eisen aan de uitstoot van koolstofdioxide, zwavel, stikstof en ook de uitstoot van fijnstof. Zo is de Nordic Fire haard voorbereid op de toekomst.

A+label
Download: energielabel Tunnel