Home / Assortiment / Torsby Keramiek

Pelletkachel Torsby keramiek

De Torsby is een pelletkachel met een stijlvolle uitstraling. De panelen van keramiek maken het een opvallende verschijning. Tel daarbij het prachtige vuur op en u heeft een top pelletkachel in huis. Door het grote pelletreservoir brandt deze kachel lang zonder bij te hoeven vullen.

Bij deze unieke pelletkachel kunt u tijd en temperatuur volledig instellen. Zo heeft u altijd voldoende warmte op de juiste tijd. Instellen kan via de standaard meegeleverde afstandbediening, voor nog meer gemak. 

Nieuwe verbrandingstechniek

De nieuwe, gepatenteerde verbrandingstechniek van Nordic Fire zorgt voor een mooier en rustiger vuur. Dit is bijna niet te onderscheiden van houtvuur. Daarnaast zorgt onze techniek ervoor dat er continu naverbranding plaatsvindt. Daardoor wordt de hoeveelheid rest-as sterk teruggebracht. Stoken zonder de toch al ruime aslade te legen kan zo tot wel een maand. Met het automatisch reinigende kantelrooster hoeft u  bovendien minder vaak te reinigen. 

Daarnaast heeft de Torsby o.a. de volgende innovaties

  • Niet hoorbare vijzelmotor:
    De innovatieve vijzelmotor stopt en start niet meer, maar draait continu met een lage snelheid waardoor het vervelende start/stop geluid niet meer aanwezig is. Hierdoor is de Torsby veel stiller dan gewone pelletkachels.
  • Gepatenteerde vol-automatische-reiniging
    De Nordic Fire pelletkachel Torsby is voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade te hoeven reinigen.
  • Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot System
    Met het Auto-Pilot-System kunt u langer verwarmen met 1 vulling pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.

Naast bovengenoemde zijn er veel meer innovaties welke uw Nordic Fire kachel onderscheidt van de rest. Lees hier over alle Nordic Fire innovaties…

 

Technische gegevens                                                                                              

   Nominaal regelbaar vermogen 2,5 – 7,8 kW
   Pelletverbruik 0,5 – 1,5 kg/h
   Rendement >93,8%
   Rookgasafvoer Ø 80 mm
   Aansluitmogelijkheid externe lucht Ø 50 mm
   Inhoud pellet reservoir 16 kg
   Brandduur 13,3 – 40 uur
   Maatvoering H x B x D 1024 x 502 x 540 mm
   Gewicht 140 kg
Autopilot_symbool Quickstart_symbool Volledigereiniging_symbool Torsby - houtkachel pelletkachel WIFI_TOUCH_symbool Doordraaiende_vijzelmotor_symbool Geluidsarm_symbool Mooier_vuur_symbool

 

A+