Home / Assortiment / Lodge met houtvak

Houtkachel met houtvak 

De Lodge met houtvak is een moderne houtkachel in een nostalgisch jasje. De kachel is robuust en eventueel leverbaar met speksteen bekleding. Een houtvak is niet alleen functioneel, maar geeft ook nog eens een extra uitstraling aan de kachel. Het hoogwaardige binnenwerk zorgt voor een optimaal vlammenspel, waardoor een hoog rendement wordt bereikt en de glasruit perfect schoon blijft. De Lodge is uitgerust met een hitteschild waardoor de kachel dicht bij de muur geplaatst kan worden.

De moderne houtkachels zijn aan de binnenzijde bekleed met vermiculite. Dat is een materiaal dat de hitte sterk reflecteert. Hierdoor vindt de verbranding op een hogere temperatuur plaats. En dat scheelt! Het verbruik gaat omlaag en het rendement omhoog. 

Technische gegevens:
    Houtkachel Lodge met speksteen bekleding

   Ook met speksteen leverbaar.

Nominaal vermogen 9,5 kW
Vermogensbereik 7 – 11 kW
Rendement 82 %
Maximaal te verwarmen ruimte 170 m³ kW
Rookgasafvoer boven/achter
Doorsnede rookgasafvoer ø 150 mm
Externe luchttoevoer ø 100 mm
Gewicht 210 kg
Ruitenreinigingssysteem Ja
Maatvoering H x B x D 960x690x425 mm
Max. lengte houtblokken 50 cm
   
   

Milieubewust stoken

De CE-norm welke van toepassing is in Nederland stelt slechts beperkte eisen aan de uitstoot en rendement van CV-houtkachels. Wij van Nordic Fire vinden dat, in deze tijd van milieubewustheid, niet meer gepast. De Nordic Fire CV-haarden voldoen daarom aan de nieuwe, veel strengere Europese normen waaronder de Duitse DIN norm, Oostenrijkse Ö-norm. Deze normen vereisen niet alleen een hoog rendement, maar stellen ook hoge eisen aan de uitstoot van koolstofdioxide, zwavel, stikstof en ook de uitstoot van fijnstof. Hierdoor werken we samen aan een schonere toekomst!

A+label
Download: energielabel Lodge