Home / Assortiment / Lodge met speksteen

De Lodge met speksteen is een moderne houtkachel in een nostalgisch jasje. De dubbele deur geeft deze robuuste kachel een authentieke uitstraling. Het speksteen is niet alleen functioneel, maar geeft ook een extra uitstraling. Door het gezellige uiterlijk en de ideale afmeting is deze houtkachel in alle situaties perfect te plaatsen. Het hoogwaardige binnenwerk zorgt voor een optimaal vlammenspel, waardoor een hoog rendement wordt bereikt en de glasruit perfect schoon blijft. De Lodge met speksteen is uitgerust met een hitteschild waardoor de kachel dicht bij de muur geplaatst kan worden.

De moderne houtkachels zijn aan de binnenzijde bekleed met vermiculite. Dat is een materiaal dat de hitte sterk reflecteert. Hierdoor zal de verbranding op een veel hogere temperatuur plaatsvinden wat ten goede komt aan het rendement.

Technische gegevens:
Nominaal vermogen 9,5 kW
Vermogensbereik 6 – 11 kW
Rendement 82 %
Maximaal te verwarmen ruimte 170 m³ kW
Rookgasafvoer boven/achter
Doorsnede rookgasafvoer ø 150 mm
Externe luchttoevoer ø 100 mm
Gewicht 260 kg
Ruitenreinigingssysteem Ja
Maatvoering H x B x D 960x670x425 mm
Max. lengte houtblokken 50 cm

Milieubewust stoken

De CE-norm welke van toepassing is in Nederland stelt slechts beperkte eisen aan de uitstoot en rendement van CV-houtkachels. Wij van Nordic Fire vinden dat, in deze tijd van milieubewustheid, niet meer gepast. De Nordic Fire CV-haarden voldoen daarom aan de nieuwe, veel strengere Europese normen waaronder de Duitse DIN norm, Oostenrijkse Ö-norm. Deze normen vereisen niet alleen een hoog rendement, maar stellen ook hoge eisen aan de uitstoot van koolstofdioxide, zwavel, stikstof en ook de uitstoot van fijnstof. Hierdoor werken we samen aan een schonere toekomst!

A+label
Download: energielabel Lodge