Home / Assortiment / Lodge met speksteen

De Lodge met speksteen is een moderne CV houtkachel in een nostalgisch jasje. Door het gezellige uiterlijk is deze CV houtkachel in alle situaties perfect bij te plaatsen. De dubbele deur geeft deze robuuste kachel een authentieke uitstraling. Het speksteen is niet alleen functioneel, maar geeft de kachel ook nog eens een extra luxe uitstraling. De nieuwe warmtewisselaar is extra groot waardoor de CV kachel de warmte grotendeels aan het CV systeem afgeeft. Hierdoor wordt uw woning comfortabel en gelijkmatig verwarmd zonder dat de temperatuur in de woonkamer te hoog wordt. 

Het binnenwerk zodanig vormgegeven dat de haard altijd optimaal brandt en niet te sterk afkoelt indien men slechts met een klein vuurtje stookt. Daarnaast wordt de verbranding in het binnenwerk zodanig omgeleid dat aanslag van creosoot tot een minimum wordt beperkt. Bovendien heeft dit als voordeel dat de verbranding nog beter is waardoor een rendement van boven de 80% bereikt.

Nordic Fire beschikt over alle toebehoren om uw CV haard op juiste wijze en veilig aan te sluiten. Ook de combinatie met zonnecollectoren is goed mogelijk.
 
Technische gegevens:
 
Vermogen nominaal 9,5 kW*
Nominaal vermogen CV 7,3 kW*
Nominaal vermogen naar woonkamer 2,2 kW*
Houtverbruik per uur bij nom. vermogen 2,82 kg
Rookgasafvoer boven / achter
Doorsnede rookgasafvoer ø 150 mm
Externe luchttoevoer ø 100 mm
Rendement 81 %
Maatvoering H x B x D 960x690x512,5 mm
Gewicht 260 kg
Ruitenreinigingssysteem ja
Max. lengte houtblokken 45 cm
Veiligheidskoelspiraal Ja

* Let op om goede trek te verkrijgen is een geïsoleerd goed trekkend rookgaskanaal noodzakelijk.
* Stenen kanalen zijn minder geschikt voor moderne houtkachels. Hierdoor kan rookterugslag ontstaan.


Download: energielabel CV Lodge