Home / Assortiment / HRV140 CV pelletkachel

De HRV140 is een compacte pelletkachel waarbij u uw radiatoren en vloerverwarming mee kunt verwarmen. De C.V. pelletkachel kan ook goed functioneren in samenwerking met een bestaande C.V. ketel, zonnepanelen of warmtepomp. De HRV140 beschikt over een in- en uitschakelbare convectie ventilator. Door de nieuwe verbrandingstechniek is het vuur nog mooier en rustiger. Daarnaast zorgt de innovatieve automatische reinigende kantelrooster ervoor dat u tot wel enkele weken kunt stoken. De HRV140 is voorzien van een complete besturing waarmee de haard volledig naar wens op tijd en temperatuur kan worden ingesteld.

De C.V. pelletkachel HRV140 is volledig instelbaar op kamer temperatuur of middels de water temperatuur van de radiatoren. En door het instellen van een weekschema kunt u de pelletkachel volledig automatisch laten werken zonder dat u er nog naar om hoeft te kijken. Kies de gewenste temperatuur voor uw woning en laat de kachel automatisch ‘s-morgens aanspringen en weer uitgaan na een bepaald tijdstip. In de tussentijd houdt de pelletkachel uw woning op de gewenste temperatuur en zal modulerend gaan werken of zelfs automatisch uitgaan als er voldoende warmte aanwezig is. Wordt het weer te koud, dan zal de pelletkachel automatisch starten.

Deze cv pelletkachel werkt net zo goed en efficiënt als de moderne gasgestookte cv ketel, echter u geniet nu ook nog eens van het vlameffect en bespaard sterk op uw stookkosten omdat het stoken met pellets vele malen goedkoper is dan stoken met aardgas.

De HRV140 C.V. pelletkachel is geheel compleet en is voorzien van een pomp, overdrukbeveiliging, expansievat, temperatuurveiligheid. In combinatie met een aansluitpakket kan men deze op het bestaande C.V. ketel aansluiten.

Als extra beschikt de HRV140 over een extra ventilator aan de bovenzijde, waardoor er indien gewenst extra warmte in de woonkamer komt. Hierdoor wordt het in de woonkamer sneller warm.

Nordic Fire beschikt over alle toebehoren om uw C.V. haard op juiste wijze èn veilig aan te sluiten. Ook de combinatie met zonnecollectoren is goed mogelijk.

Subsidie
Vanwege het duurzame karakter van een pelletkachel zit er € 1400,- subsidie op deze pelletkachel. Meer informatie over de subsidie voor de Nordic Fire pelletkachels vindt u hier

Technische gegevens:

    afstandbediening_touch
Vermogen nominaal (min.-max.) 5,8 – 17,2 kW
Afgifte C.V. systeem bij max. vermogen 14 kW
Pelletverbruik (min.-max.) 1,2 – 3,6 kg/h
Rendement 91 %
Diameter rookgasafvoer ø 80 mm
Externe luchttoevoer mogelijkheid ø 50 mm
Inhoud pellet reservoir 25 kg
Brandduur (min.-max. in uren) 7 – 20 h
Gewicht 160 kg
Maatvoering H x B x D 1135-466-580 mm
Ruitenreinigingssysteem Ja
Houtblokken set mogelijkheid Nee
   
   
 
Quickstart_symbool Full auto cleaning Ventilatoronoff_symbool

 

Verkrijgbaar in:

 

  HRV 140 CV-pelletkachel HRV 140 CV-pelletkachelHRV 140 CV-pelletkachel

Nordic Fire pelletkachels,
Milieuvriendelijk, kostenbesparend, comfortabel en eenvoudig in gebruik

A+label
Download: energielabel HRV140