Bent u op zoek naar een pelletkachel die weinig ruimte inneemt? Dan is de Espa ideaal: slechts 27 cm diep en voorzien van een rookgasafvoer aan de bovenzijde.

De pelletkachel Espa kan zowel als gewone pelletkachel en ook als airplus pelletkachel worden aangesloten. De Airplus versie bevat een extra ventilator en uitgang aan de achterzijde, zodat een extra ruimte verwarmd kan worden.

Espa_wit_int

De pelletkachel Espa is bekleedt met speksteen en ook verkrijgbaar in een staalversie met een zwarte of witte bekleding. De rookgasafvoer kan zowel boven- als achter aangesloten worden.

Daarnaast heeft de pelletkachel Espa o.a. de volgende innovaties

  • Niet hoorbare vijzelmotor:
    De innovatieve vijzelmotor stopt en start niet meer, maar draait continu met een lage snelheid waardoor het vervelende start/stop geluid niet meer aanwezig is. Hierdoor is de Espa veel stiller dan gewone pelletkachels.
  • Gepatenteerde vol-automatische-reiniging
    De Nordic Fire pelletkachel Viktor 8 is voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade te hoeven reinigen.
  • Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot System
    Met het Auto-Pilot-System kunt u langer verwarmen met 1 vulling pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.

Naast bovengenoemde zijn er veel meer innovaties welke uw Nordic Fire kachel onderscheidt van de rest. Lees hier over alle Nordic Fire innovaties…
 
Subsidie
Vanwege het duurzame karakter van een pelletkachel kan men € 500,- subsidie aanvragen. Meer informatie over de subsidie voor de Nordic Fire pelletkachels vindt u hier

Technische gegevens                                                                                              

   Nominaal regelbaar vermogen 2,9 – 9,8 kW
   Pelletverbruik 0,6 – 1,9 kg/h
   Rendement 91%
   Rookgasafvoer Ø 80 mm
   Aansluitmogelijkheid externe lucht Ø 50 mm
   Inhoud pellet reservoir 17 kg
   Brandduur 9-25 uur
   Maatvoering H x B x D 960 x 1130 x 270 mm
   Gewicht 130 kg
Autopilot_symbool Quickstart_symbool Volledigereiniging_symbool Relax_symbool WIFI_TOUCH_symbool Doordraaiende_vijzelmotor_symbool Geluidsarm_symbool Mooier_vuur_symbool

De zijpanelen zijn in de volgende kleuren leverbaar.

 
 zwart

      Zwart

Wit

       Wit