Home / Assortiment / Pelletketels

Verwarm uw huis of  bedrijfsruimte met een pelletketel

Van het gas af? Het kan met een pelletketel van Nordic Fire. Met onze Biocompact serie kunt u uw woning of een kleine tot middelgrote bedrijfsruimte verwarmen. Met pellets! De nieuwe pelletketels zijn opgebouwd uit de beste onderdelen en materialen en zijn zo erg betrouwbaar. De ketels verspreiden warmte in alle vertrekken van de woning en zorgen daarnaast voor warm water voor het sanitair systeem.

De populaire serie bestaat uit 4 pelletketels.

Biocompact pelletketel 15
Biocompact pelletketel 19
Biocompact pelletketel 25
Biocompact pelletketel 29

Verwarmen met pellets

Een pelletketel  heeft, net als stoken met een pelletkachel veel voordelen. Enkele voordelen van de Nordic Fire serie op een rij.

  • Volledig automatische reiniging van zowel branderkamer als rookgas-warmtewisselaar
  • Verschillende vermogensstanden zowel handmatig als automatisch regelbaar
  • Meerdere programmeringsmogelijkheden
  • Regelbaar op zowel water- en ruimtetemperatuur
  • Softwarematige buffervatregeling standaard ingebouwd
  • Rookgasaansluiting zowel boven als achter mogelijk
  • Zware bouwkwaliteit
  • Uitbreidbaar met een vacuum-vulsysteem voor een extern pelletreservoir

Pelletketel bijvullen

Het bijvullen van een pelletketel is een fluitje van een cent. Zeker door het grote reservoir heeft u er niet vaak omkijken naar. Daarnaast is het mogelijk de ketels aan te sluiten op een extern pelletreservoir, waardoor bijvullen nóg minder vaak hoeft te gebeuren.

Pelletketel met hoog rendement

Onze pelletketels hebben een hoog rendement door de verbranding die continu wordt bij geregeld. Handmatig instellen hoeft niet meer. Deze technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zeer zuinig kunt stoken. En dat is juist een van de grote voordelen van een ketel op pellets. De aanschafprijs is doorgaans weliswaar wat hoger dan een gasketel, maar de gebruikskosten liggen lager. Zeker nu belastingen op gas opnieuw omhoog gaan, loont de aanschaf vrijwel direct. De besparing kan bij een gemiddeld gebruik al snel oplopen tot 50%.

Verschillende uitvoeringen

Onze pelletketels zijn verkrijgbaar met een vermogen van 15 tot 29 kW. Hiermee kunt u ruimtes verwarmen van 370- tot 715 m3. Voor woningen met een gemiddelde plafondhoogte van 2 meter 60 betekent die een te verwarmen ruimte met een oppervlakte tot meer dan 250 vierkante meter. Onze pelletketels kunnen toegepast worden in reeds bestaande cv-netwerken.

De afmetingen van de ketels zijn:

  • 108 x 55 x 124 (BxDxH) voor de Biocompact 15 en 19
  • 118 x 55 x 124 (BxDxH) voor de Biocompact 25 en 29

Subsidie op uw ketel

Op al onze pelletketels is een subsidie van 2500 euro van toepassing. Deze directe besparing op het aankoopbedrag is mogelijk als u de ketel door een erkende installateur laat plaatsen. Lees hier meer over de subsidie op pelletketels.